Yogalessen, yoga nidra en meditaties online
Audio only
Voor innerlijke rust

Een uitgebreide bibliotheek met audio begeleiding, voor extra ontspanning, nieuwe energie en rust in je hoofd.

Als lid van de bieb kun je via onderstaande afbeeldingen naar de gewenste categorie gaan.

Iedere les verlost je van spanning, zowel de fysiek zwaardere lessen als de milde. Of je volgt alleen een yoga nidra of andere diepe ontspanning.
Heerlijk moeiteloos.

Zelfs uit de thuiswerkyoga-lessen, zittend op je (buro-)stoel kom je verkwikt tevoorschijn. Fijn om de werkdag definitief af te sluiten, als pauze tussendoor, of om juist uitgebalanceerd aan de dag te beginnen.

Stuur je gedachten maar op vakantie met de Yoga-Bieb.

Een oase in de ruis.


Door dagelijks te oefenen pluk je eerder de vruchten van Yoga, dan wanneer je af en toe naar een yogales op locatie toe gaat. Hoe heerlijk de luxe van een speciaal daarvoor ingerichte yogaruimte en persoonlijke begeleiding ook is ♡
Omdat herhaling nou eenmaal de moeder van alle leren is.

En ook (mentaal) óntspannen kun je leren.
Zo creëer jij zonder moeite meer rust in je hoofd.

In de periode waarin je lid bent kun je zo vaak les volgen als je maar wilt. Dus ook midden in de nacht, of aan de andere kant van de wereld.

Je kunt al meedoen voor maar 1,87 euro per week.

Geef je op, of stel een vraag met het formuliertje.

Groet!
Ingrid


Recensies over de online lessen:

“Super fijne meditatie en yoga lessen. Eindelijk iemand gevonden die goede tips en handreikingen geeft om rust in je hoofd te creëren. Toepasbaar voor iedereen!”
Bernadette Wijnhoven

“Wat mij erg aanspreekt is het grote aanbod aan yoga-oefeningen, meditaties, en ontspanningen waardoor ik telkens die oefening kan kiezen waarvan ik vind dat die op dat moment het beste bij mijn gemoedstoestand past. 
Ik kan de Yoga-Bieb van harte aanbevelen, juist ook vanwege de eenvoudige en helder ingesproken oefeningen. “

Theo Bisseling

“Probeer ook eens yoga-online uit de Yoga-Bieb: alles is zo duidelijk uitgelegd, dat zelfs een beginner het met de ogen dicht kan volgen…”
Sandra van de Laar


Ontspannen met de Yoga-Bieb

Nog even wat achtergrond informatie…
Tijdens de Yoga-opleiding merkte ik al, dat wanneer instructies helder zijn, het mogelijk wordt om met de aandacht vanbinnen te zijn.

Dan hoef je namelijk niet te twijfelen over wat de bedoeling is. 
Dat is wel zo fijn.

Ik ontdekte hoe op die manier de beleving vanbinnen, je hele beleving van de yogahoudingen totaal verandert. Je komt eraan toe om op te merken wát je nou eigenlijk ervaart. Waar gaandeweg, wonder boven wonder, ruimte ontstaat.
En heel bijzonder; wat dat mentaal voor je doet. Alsof je geest ook in de lengte en breedte wordt uitgerekt en eens flink doorgelucht kan worden.

Als de nadruk op de uiterlijkheid van de houding ligt heb je daar geen tijd voor. Want in dat geval ben je een voorbeeld aan het nabootsen. Je aandacht is dan vooral vanbuiten.

Sivananda Yoga

De docente van de praktijklessen tijdens de Yoga-opleiding (bij Yoga Vedanta Aalst) gaf voor mij precies de juiste aanwijzingen. Op precies het juiste moment.
Ik kon me overgeven aan haar instructies en wist dat ’t goed zat. Die overgave is essentieel voor ontspanning.
En die komt alleen als je je veilig voelt.

Als je voelt dat je kunt vertrouwen op de instructies. Anders blijf je steeds twijfelen en dat geeft onrust. Logisch dat dit overgave en ontspanning in de weg gaat zitten.

In de lessen zoals ik die geef probeer ik mijn instructies net zo zorgvuldig te geven als Hilda ♡ dat destijds deed.

Yoga met je ogen dicht

Veel mensen volgen bij mij in de yogaruimte grote delen van de Yogales dan ook met de ogen gesloten. Dat moet natuurlijk niet perse, maar mag wel. En als er soms iets is wat we moeten uitpuzzelen met de ogen geopend, dan hoor je het vanzelf van me.

Yoga online

In de Yoga-Bieb zijn alle lessen in audio vorm. Ben je niet bekend met mijn manier van lesgeven dan is dat waarschijnlijk even schakelen. Als je niet al te ver van venray vandaan woont dan zou je natuurlijk een serie lessen kunnen volgen in de Yogaruimte om te wennen.

In ieder geval zijn de audio’s zo gemaakt dat je met een beetje yoga ervaring gemakkelijk mee kunt komen. We doen geen heel ingewikkelde houdingen, die doe je toch maar beter in een live les met een docent(e) in de buurt. Dus dat uitpuzzelen waar ik het net over had, dat is bij de audio lessen niet aan de orde.


Yoga Nidra online

Bij de ontspanningsoefeningen, yoga nidra (heel lange ontspanning) en meditatie is audio juist geen enkel obstakel. Want je hebt dan toch je ogen dicht.

Zo keert de aandacht vanzelf naar binnen. Dat bevordert op zichzelf al de ontspanning van je zenuwstelsel. De parasympaticus wordt aan gezet, mocht die term je iets zeggen.


Wist je trouwens dat yoga nidra je heel goed kan helpen om beter te slapen?


Voel je welkom in de Yoga-Bieb en bij de live lessen in kunstencentrum Jerusalem in venray. En neem zeker even contact op als je vragen hebt.
Ik denk graag met je mee.

Groetjes,
Ingrid