Veelgestelde vragen over Yoga

Wat is yoga?

Yoga is een heel oud systeem van persoonlijke ontwikkeling wat zijn oorsprong heeft in het India van zo’n 5000 jaar geleden. Het helpt je onder andere om zowel geestelijk als lichamelijk tot rust te komen. Klik HIER voor tekst en uitleg.

Kan iedereen Yoga beoefenen?

Het is altijd mogelijk binnen de grenzen van je kunnen yoga te beoefenen. Als je niet erg lenig bent of misschien wat lichamelijke beperkingen hebt worden de houdingen minder extreem uitgevoerd. Dat wil absoluut niet zeggen dat ze minder effectief zijn.

Wat moet ik meenemen?

In de yogaruimte zijn matten aanwezig, deze mag je bedekken met een eigen yogamat in verband met de hygiëne. Tijdens een proeflessen kun je gerust een mat van mij lenen hiervoor. Het is fijn om tijdens de ontspanning aan het einde van de les onder een dekentje te liggen omdat je dan wat afkoelt. Sokken en een dik vest kunnen ook prima voldoen, probeer zelf wat je prettig vindt.

Bent u aangesloten bij een brancheorganisatie?

Ik ben aangesloten bij de VYN: Vereniging Yogadocenten Nederland.

Is Yoga spiritueel?

Yoga beoefen je zowel met je lichaam als met je geest. Dat laatste heeft vooral met concentratie/ bewustzijn te maken. Je hoeft zeker niet te geloven in bepaalde theorieën of godsbeelden om baat te hebben bij yoga.

Welke opleiding volgde je?

Ik ben opgeleid door Yoga Vedanta Aalst.

Mogen er tijdens de les vragen worden gesteld?

Het is prima om tijdens de les om uitleg of aanwijzingen te vragen. Vragen waarop het antwoord niet in het kort kan worden gegeven kunnen als de planning het toestaat voor of na de les verder worden besproken.

Wat kost een yogales?

Je kunt kiezen voor een Losse kaart, voor een Voorjaars/Najaarsblok van een half jaar, een Blok van een heel jaar, of (in overleg) voor het volgen van losse lessen. Klik HIER voor meer informatie over abonnementen.
Daar vind je ook informatie over proeflessen. Voel je welkom!