Yoga- en Meditatieles en Yogaretraites:

De yogalessen bij Yogaschool Kurukshetra zijn mij dierbaar. Oefenen en ervaren maken dat ik voel hoe mijn lichaam en geest rust vinden, sterker worden (ik ontdek spieren die ik nooit eerder bewust gevoeld heb) en meer in balans komen. Tijdens de les lost mijn denken vaak op door de concentratie op de ervaring van het moment. Als je interesse hebt, is Ingrid altijd bereid om iets met je te delen over de achtergrond van yoga. Dat doet zij mede door haar retraites, en door extra informatie die je bij je matje vindt of in het boekenrekje.
• Marion Kolster

Op aanraden van een vriendin ben ik proeflessen gaan volgen bij Ingrid en dat beviel zo goed, dat ik nu iedere week enthousiast naar de yoga ga. De lessen zijn afwisselend en de uitleg van de oefeningen is rustig en duidelijk.  Voor mij is het vooral erg belangrijk dat als sommige oefeningen lichamelijk niet haalbaar zijn, Ingrid aanwijzingen geeft over hoe je de oefening met aanpassingen toch op jouw manier kunt uitvoeren.
• Marie-José Gilissen

In een roerige periode voelde ik dat ik meer tijd voor mezelf wilde maken. Ik wist alleen niet goed op welke manier, want alleen rustend op de bank ontstond er alleen maar meer onprettige onrust in mijn hoofd en lijf.
Yoga helpt me om mijn denken een taak te geven, maar daarmee wel dicht bij mezelf en mijn lichaam te blijven. In een proces van naar mijn grenzen leren luisteren, ervaarde ik dat ik dit tijdens yoga al volop in mocht zetten. Geen verwachting en geen oordeel vanuit Ingrid, juist luisteren naar je lichaam. Voelt een houding niet goed, stop. Heb je een pauze nodig, stop. Zorgt een andere houding voor meer comfort, settel je daar naar. Zulke mooie praktische voorbeelden waarmee ik het leren luisteren en accepteren van mijn lijf en gevoelens op heb kunnen bouwen en uit heb kunnen breiden naar ook de dagelijkse strubbelingen in het leven.
Ingrid is een fijn mens. Haar energie, haar stem, de afwisseling, de inhoud en uitleg tijdens de lessen. Vooral een plek waarin verwachtingen en oordelen niet aan de orde zijn. Mogen zijn wie je bent.
• Yvonne

Om mijn lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren heb ik mijn vooroordelen betreft yoga opzij geschoven. Via de website contact opgenomen met Ingrid, proeflessen genomen en uiteindelijk definitief ingestapt.
Sinds een half jaar wekelijks yogales. Erg afwisselende lessen. Goed voor je spieren en rustgevend voor je brein.
Via de website ook de mogelijkheid tot thuiswerk middels de ‘yoga bieb’. Met gesloten ogen waan je jezelf in de yoga ruimte met Ingrid als jouw gids.
Ingrid neemt haar zaak serieus en brengt haar passie ongedwongen over op ons als deelnemers.
• Ad Hermans

De yogalessen van Ingrid zijn erg fijn. Zij geeft op een prettige, heldere manier les, waarbij ze goed aangeeft hoe je een oefening makkelijker of juist moeilijker kunt maken. De groepen zijn klein waardoor ze goed kan overzien of iedereen de oefeningen op de juiste manier uitvoert. De lessen vinden plaats in een mooie ruimte met een fijne ambiance waarin het makkelijk ontspannen is. 
• Bianca

Ik heb eerder yogalessen gevolgd echter nooit de beleving gevonden die ik nu ervaar. De sfeer als je binnenkomt, in deze prachtige locatie, is erg prettig. Daar zorg jij voor, kaarsjes, lekker geurtje, rustgevende muziek. De yogalessen zijn goed voorbereid, ik merk de passie die je hierin steekt. Door jouw manier van lesgeven beleef en ervaar ik de verbinding van lichaam en geest. Ik let meer op eigen grenzen, bewuster waarnemen wat ik voel en ervaar. Jouw lessen hebben mijn leven verrijkt.

Na het overlijden van mijn moeder kwam ik in een groot zwart gat. Het gemis was enorm en bleef in het verdriet steken, kon geen rust vinden. Toen kon ik een proefles volgen en zijn er met enkele buurtjes heen gegaan. Was nieuw voor mij en dacht altijd dat het iets zweverigs was.
Maar naar de proefles zag ik er toch wel wat in. Ben nu ongeveer 2 jaar bezig en heb hier een groot stuk rouwverwerking kunnen verwerken. Ook merk ik dat het heel veel rust geeft in het hoofd en lichaam.
Lichamelijk voel ik ook dat alles soepeler wordt ondanks mijn reuma. Nu in de lockdown mis ik dit ook enorm en moet weer naar de therapie omdat schouders en nek weer goed vast zitten. We zijn bij de lichte yoga en dit gaat erg goed. Mede door de rust, goede uitleg en kennis van de yoga juffrouw kunnen wij dit doen. Vooral in deze drukke tijden raad ik het iedereen aan en ervaar zelf wat het met je kan doen!
• Ans Bastiaans

Yoga & Loopmeditatie in het Groen:
Voor mij is yoga onlosmakelijk verbonden met meditatie. Nu de yogalessen niet doorgaan, organiseert Ingrid ‘wandelingen in aandacht’. Deze meditatieve wandelingen starten met een ‘lichamelijke’ oefening en tijdens de wandeling wordt daar nogmaals aandacht aan gegeven. Tijdens deze wandelingen loop je met volledige aandacht voor jezelf, je hebt geen doel en zo geniet je van het moment. Deze wandelingen geven een enorme innerlijke rust, waar ik de rest van de dag profijt van heb. Wat een fijn alternatief voor de yogalessen. Ik kijk enorm uit naar de volgende wandeling!

Ben bijzonder tevreden over de Yogalessen van Ingrid. Heb eerder elders les gehad, maar wat mij bij haar zo bijzonder aanspreekt is de rust in haar lessen. Haar uitleg met haar duidelijke en rustige stem is zo helder dat geen nadere uitleg nodig is.
Het kost me geen moeite dit nog heel lang vol te houden.
• Bernard Ruyten

Ik ben niet zo goed in het verwoorden van mijn gedachten, maar wil toch wel iets zeggen. Jij hebt mij altijd geïnspireerd om thuis iedere dag iets te doen. Oefening baart kunst. Ik ben nog nooit zo lenig geweest!
Een keer had ik gevraagd of je ook de bekkenbodem in bepaalde oefeningen mee kon nemen. Uiteindelijk heb je speciale lessen voor de bekkenbodem gegeven. Waar ik erg veel baat bij heb gehad.
Dank nog daarvoor. Ik mis de wekelijkse lessen en even een babbeltje na de les. Hopelijk duurt het niet te lang, dat alles weer een beetje normaal wordt. Lieve groetjes
• Marijke

Nadat ik door blessure niet meer kon tennissen leek yoga het beste alternatief om mijn blessure op een “zachte manier” te verhelpen/verlichten en ik was nieuwsgierig wat yoga me zou brengen, 100% aan verwachtingen voldaan!

Het was een heerlijk weekend. Alleen maar rust, stilte, yoga, meditatie en dan de heerlijke maaltijden! De locatie, de kamers, de yogaruimte, het klopte allemaal. Lieve mensen om samen “alleen” mee te zijn. Yoga verrijkt mijn leven 🙂
Dankjewel Ingrid, jij maakt het verschil.

Ik vind de lessen iedere keer weer fijn, door de afwisseling die je erin verwerkt. Je luistert wat de groep en het individu wil en probeert hier altijd iets mee te doen. Dat vind ik heel knap!

Op zoek naar een rustmoment voor mijzelf ten tijde van onrustig vaarwater, belde ik voor je voor informatie. Je manier van benadering in combinatie met je prettige stem bevestigde mij dat jouw yoga-school bij mij paste: Een yoga-plek midden in een prachtige omgeving waar ik naar toe kon fietsen vanuit Vierlingsbeek en waar ik voor en na de les kon wandelen.  Het bleek inderdaad een fantastisch plek te zijn waar ik de rust, de ruimte en de natuur mocht en nog steeds mag ervaren. Ik vind het nog steeds, in het kader van symboliek, fijn om te ervaren dat je zodra je het park opkomt, je rust ervaart.
Noem het thuiskomen. Het voelt als een soort van cocon omsingeld / omringd door de algehele drukte van het verkeer en de maatschappij. Het brengt me even terug naar mezelf. Quality time – me time – telkens weer even zoeken naar balans. Het werkte voor mij. Stukje bij beetje heb ik weer leren voelen en durfde ik me bloot te stellen aan mijn kwetsbaarheid. Uit mijn hoofd – simpelweg mijn lichaam durven voelen. Je lessen zijn telkens verrassend divers en nooit saai. Van kracht-oefeningen tot oefeningen met betrekking tot je concentratie met soepelheid en innerlijke rust tot gevolg. En dat allemaal op jouw geheel eigen wijze met een vleugje humor.  
• Marieke

Yoga & Loopmeditatie in het Groen:
De start was ontspannen met iedereen en dat voelde al fijn. Normaal gesproken is zaterdag zo’n dag die volgepland staat met allerlei zaken die ik denk dan alleen maar af te kunnen handelen. Maar ik kon eigenlijk meteen dat lijstje loslaten en me overgeven aan het moment. Het gevoel van heerlijke ontspanning, geen gedachtes over andere zaken maar ik genoot echt van de omgeving; de natuur, de geur van het bos, het stromen van het water en de bosgeluiden.
In het begin toen jij keer aangaf luister naar de geluiden ‘maar maak niet meteen een beeld van wat het is’ was het even moeilijk dat te doen. Het was bijzonder dat dit me op gegeven moment toch een beetje lukte. Dit gaf gelijk rust in mijn hoofd.
Het uit de versnelling raken van lopen (wat ik normaal in bos meestal in sneller tempo doe) was even wennen maar dat voelde ook vrij snel goed. Het latere gedeelte van de wandeling met de loopmeditatie vond ik erg bijzonder. De concentratie écht op wat je deed, de stap zetten, het voelen hoe dat gaat en alles wat verder om je heen gaat totaal niet opmerken.
Ik vond het een hele prettige ervaring, eigenlijk de gehele wandeling en ik merkte dat ik de rest van de dag ook een prima dag had. Niet zozeer dat ik niet mijn gewone dingen oppakte, maar wel met een gevoel van rust. Dat ik niet altijd zo druk hoef te zijn in de dingen die ik doe.
Een bijzondere ervaring, Absolute aanrader!

De retraite was in een schitterende, rustige en vooral passende omgeving. Het was een mooie gelegenheid om tot mezelf te komen. Ingrid heeft de dagen goed begeleid met diverse yoga en meditatie oefeningen waarbij ze goede en interessante uitleg en achtergrond informatie gaf. Het complete programma was goed gevuld, divers maar toch ook gericht op maar een paar hoofdpunten: yoga, meditatie, tijd voor jezelf.
Zeker voor herhaling vatbaar!!!

Het was een heerlijk weekend. Goede opbouw in de yogalessen en de meditatie. Goede balans tussen rust en activiteit. Stilte was erg aangenaam. Voor mij erg leerzaam, en vooral heerlijk ontspannend. ik zie uit naar de volgende retraite!

a. fantastische lerares
b. prachtige locatie
c. rust in lichaam en geest, meer dan verwacht.
d. ontspanning de hele dag door tijdens dagelijkse werkzaamheden; tuin, huishouding, in slaap komen, aan de p.c., kantoor werkzaamheden.
e. leuke groep(en)

Ingrid heeft een hele fijne manier van lesgeven, alles mag en niets moet.

Hele fijne lessen, je komt als herboren weer thuis!

De lessen zijn erg afwisselend. Ingrid luistert naar feedback en doet er wat mee.

Zeer afwisselende lessen. Ik heb ook het gevoel dat alle spieren aangesproken worden.

Ik heb geen vergelijkingsmateriaal met andere yogalessen, maar het is een verrijking voor lichaam en geest, je hebt een rustgevende stem, heel prettig, en laat iedereen vrij in de mate van inspanning/kunnen.

De yogalessen worden deskundig gegeven, zijn heel rustgevend en goed voor houding/spieren. Het zijn geen zweverige lessen, hoewel je natuurlijk wel moet openstaan voor wat yoga inhoudt. Iedereen kan het leren en het is ook geen probleem als je helemaal onervaren bent. Ingrid is een rustige, ervaren docente, die corrigeert waar nodig. Een aanrader om eens een proefles te gaan nemen!

Ik was op zoek naar een sport die mijn rug sterker zou maken (heb een verschuiving en vergroeiing in de rug) vanaf 2010 veel pijn. Ik merk dat de yoga mij echt helpt.

Voel me altijd fijn als ik weer een les heb bijgewoond.

Zachtere spieren, relaxter, zennn ;)! meer ruimte/rust in mijn hoofd, is super!

Het was fijn om even bij jezelf thuis te komen (zijn).

Ik had geen verwachting maar ben super blij dat ik ermee begonnen ben. Ik kan niet met andere docenten vergelijken maar je doet het super goed!

Er gaat wat mij betreft niks boven live lessen, maar je online bibliotheek is echt een fijn alternatief. Je kunt net als in een echte bibliotheek rondstruinen, lesmateriaal bekijken, beluisteren en zien. En op deze manier combineer ik van alles, heb ik zin in een lange les en daarna in een lange ontspanning dan kan dat. Vaak wil ik iets elke dag doen en dan zoek ik een korte les, of lichte yoga en een korte ontspanning. Ook is de ontspanning aan te raden als je in bed ligt, kun je na de ontspanningsoefeningen lekker gaan slapen. Ook is het fijn dat jij in luister opnames die je maakt volgens mij zelf altijd meebeweegt, want qua tijd klopt het altijd. De kwaliteit is ook echt goed, er zijn mooie bijgeluiden te horen, prachtige foto’s en duidelijke en grappige tekeningen te zien.

Een hele fijne ervaring met een hele fijne groep. De yogalessen waren zeer veelzijdig en de mediatielessen ook. Ik raad het iedereen aan om 1x per jaar een stiltedag te doen of een weekend yogaretraite om tot jezelf en je eigen kern te komen, een kado voor jezelf.

Ingrid straalt rust uit, altijd bereid om toelichting te geven/vragen te beantwoorden. De lessen zijn gevarieerd en zitten naar mijn mening goed in elkaar.

Voor de eerste keer heb ik deelgenomen aan een yoga retraite en die is heel positief ontvangen. Zowel lichamelijk als geestelijke rust! Voor een herhaling vatbaar. Bijvoorbeeld eendaags retraite met stilte. Het is aan iedereen aan te bevelen. Mijn dochters, een vriendin en nicht hebben al aangegeven ook interesse te hebben. Ingrid, je hebt een pluim verdiend!