Recensies over hatha yoga, lichte yoga, ouder-kind yoga en meer:

“De vraag of yoga wel leuk zou zijn heeft me tegen gehouden. En ook het idee dat het net zo goed online zou kunnen, terwijl dat er in feite helemaal niet van kwam. 

Yoga geeft me vooral rust in m’n hoofd en echt een uur met mezelf aan de slag kunnen gaan. Toekomen aan mezelf. Ik voel dat ik helemaal mezelf mag zijn en ook mag voelen wat ik voel. Er is hier geen keurslijf, alles mag er zijn.

Het hele uur is een verademing, van de opbouw tot en met de ontspanning. Ik voel me begrepen, ook in de dingen die ik in de oefeningen tegenkom. Het lijkt zelfs wel alsof Ingrid mijn gedachten kan lezen waardoor ik heel goed in het moment kan blijven. Van spanning / inspanning tot ontspanning en alles er tussenin, ook dat mag er allemaal zijn.

Het online aanbod in de yoga-bieb geeft me op stressmomenten veel rust. Ik kan hier nog meer mee doen, dat is iets wat er niet altijd van komt. Het is heel fijn om dit aanbod altijd bij de hand te hebben.
Ook al voel ik bij anderen nog wel een drempel voor yoga, ik kan het toch echt oprecht aanraden.”
• Moniek Faas
hatha yoga en yoga-bieb

“Wat ik in de Lichte Yogales vooral heel fijn vindt is het aspect dat ik niet hoef te presteren. Ik kan doen wat mijn lichaam prettig vindt en beweeg binnen mijn eigen grenzen.
In het dagelijks leven weet ik nu als ik gestresst ben, hoe ik met de ademhaling weer rustig kan worden.

Dat is een van de resultaten van de yoga waar ik veel aan heb. Ik doe de ademhalingsoefeningen ook thuis.

Tijdens de les is het rustig in de ruimte, dan wordt er onderling niet gebabbeld.
In Jerusalem is sowieso ruimte om samen na de les koffie te drinken en gezellig wat bij te kletsen. Dat doen we ook regelmatig. 
En sinds kort staat dat fijn elke maand vast op de planning.

Ik ga na de les altijd met een rustig gevoel naar huis.”
• José van den Heuvel
lichte yoga

“Mijn zoon vroeg direct wanneer de volgende keer was. Hij vond het heel leuk om dit met zijn moeder te doen.
We hebben er samen van genoten!”
• Sarah Arts
ouder-kind yoga

“Hoe fijn!
Wekelijks kom ik ‘thuis’. Dat is wat de zeer gevarieerde lessen van Ingrid met me doen !”
• Marieke Seuren,
hatha yoga

“Toen ik net begonnen was met de yoga vond ik het erg spannend daar mijn balans heel slecht was en ik niet wist wat ik kon verwachten. Maar ik kan zeggen dat dit mij heel goed heeft gedaan.
Het resultaat na 1 jaar is voor mij met name een veel betere balans. Echt niemand had verwacht dat dat nog zo zou terug komen, ik ben hier o zo blij mee!!! De oefeningen daarvoor doe ik thuis ook regelmatig.

Ik vind het heel fijn om tijdens de les eerst oefeningen op de stoel te doen. Dit laat mij er langzaam inkomen. Zo kan ik rustig werken aan mijn balans en het losmaken van mijn spieren. De ontspanning is heerlijk!!! Naast de balans oefeningen doe ik thuis ook regelmatig de ontspannings- oefeningen. Dat helpt me om beter te slapen.
Ik heb heel veel aan de yogalessen en ga nog steeds vooruit. En niet te vergeten de gezelligheid en de sociale contacten vind ik heel fijn. 
Ik zal jouw lessen aan iedereen aanbevelen die graag aan yoga wil doen en een beperking heeft met bewegen.”
• José Coumans
lichte yoga

“Probeer ook eens yoga-online uit de Yoga-Bieb: alles is zo duidelijk uitgelegd, dat zelfs een beginner het met de ogen dicht kan volgen…”
• Sandra van de Laar
yoga-bieb

“De Lichte Yogalessen bij Ingrid doen me goed.
In het verleden heb ik jarenlang hatha yoga gedaan maar ik kreeg met het steunen op handen in de yogahoudingen, teveel last van mijn polsen. Bijvoorbeeld bij de zonnegroet, wat sowieso al een intensieve oefening is. 

Bij de lichte yoga zijn de oefeningen wat rustiger, wat ik prettig vind. Ik kan me nu ook beter ontspannen omdat mijn lichaam nu niet meer zo hard hoeft te werken. 
Zeker als je wat ouder bent is de lichte yoga een fijne voortzetting. Je kunt zo nog lang iets goeds voor je lichaam en geest doen, anders was ik misschien een keer afgehaakt. 

Thuis doe ik wel oefeningen maar een heel uur lukt me niet, ik vind het prettig om samen met anderen te bewegen. Ik kom met veel plezier naar de lessen!”
• Elly Gerrits
lichte yoga

“De ouder-kind yoga op zondagochtend was voor ons heerlijk ontspannen.
Het was een fijne les met een rustige opbouw. Geen druk.
De acroyoga was bij ons favoriet, met veel samenwerken. Mijn zoon was heel trots dat we samen de vogel konden, dit moesten we thuis meteen aan iedereen laten zien.
We hebben geleerd dat niet alles meteen lukt en dat dat helemaal niet erg is. Als je oefent dan kom je er wel.

Alles mag niks moet in deze les. Ik voelde dat de veiligheid voorop stond, op die manier kon iedereen mee doen hoe en wanneer die wilde.
De les verliep spelenderwijs, we hebben heel veel gelachen!
Voor herhaling vatbaar.”
• Marloes de Bruijn-Manders
ouder-kind yoga

“Na de yogales ga ik uitgerust naar huis, ontspannen en met een leeg hoofd.
In de wekelijke yogales zit ik in een bubbel en focus helemaal op de rust. Dat wordt mogelijk gemaakt doordat de yogaruimte altijd rustig is en Ingrid de les op een rustige manier begeleidt. Er is weinig afleiding.
Ik merk ook dat yoga m’n flexibiliteit verbetert.
Na de les ben ik mentaal “gereset”.

Ik weet steeds beter hoe ik mijn hoofd leeg kan maken. Zo kan ik ook door de week heen de rust van de yogales terugvinden. Soms doe ik thuis ook aan meditatie en bodyscan of yoga nidra. 
Dat helpt me om echt goed te kunnen ontspannen.”
• Fieke Krebbers
hatha yoga

“Deze yoga school werkt vanuit de bron. Geen fratsen, puur yoga met een knipoog naar de dagelijkse realiteit. Een aanrader ♡”
• Marion Kolster
hatha yoga

“Heerlijk om echt even zo samen te zijn, in een toch gewoon altijd hectische wereld. 
Door de opstelling was je wel met een groep, je kon Debbie steeds goed zien én je was toch echt samen met je kind. Verder vond ik het een hele mooie lichte en open ruimte om de les te doen. 

Wat ons betreft is de zondagochtend het meest ideaal. Op de andere dagen zijn er altijd weer andere dingen (zwemles, kinderfeestjes enz) en personen (broertjes) om rekening mee te houden.
Na afloop waren we relaxt en echt meer verbonden als toen we kwamen.”
• Sharon Brouwers
ouder-kind yoga

“In een training heb ik wel eens een mindfulness oefening gedaan. Die vond ik soms een beetje te ver van me af staan.
Daarnaast deed ik van tevoren alleen redelijk high impact sporten (hardlopen, step aerobic, fitness), dus dingen waar ik toch ‘aan’ stond. Ook ik had bij yoga een beeld van enige zweverigheid. Dus ik wist niet zeker of yoga bij me zou passen.

Ik heb gemerkt dat ik rustig van yoga word. Kan ook steeds beter mijn hersenen uit zetten tijdens de les. Daarbuiten is nog altijd wel lastig.
En ik merk dat ik wat leniger ben geworden. Oefeningen die ik in het begin echt niet kon, lukken na een paar maanden wel.

Deze lessen zijn niet zweverig (alhoewel het gebruik van de klankschaal bij mij op het randje zit 😉 )
Ik kan deze lessen aanraden aan mensen die net als ik een beetje no-nonsense zijn en iets zoeken om de ‘uit’ knop te vinden.”
• Anita Swinkels
hatha yoga

“Mijn ervaring met de Yogabieb is, als je behoefte hebt om even je hoofd leeg te maken en je te ontspannen dat dat kan op ieder moment van de dag.
Mijn voorkeur gaat uit naar een Yogales of meditatie.
Ik kan iedereen aanraden om een proefles te nemen om het te ervaren.
De lessen worden door Ingrid rustig en heel begrijpelijk ingesproken.
Het is een verrijking voor mij.”
• Mariet Gerrits
yoga-bieb

“Fijne yogaschool, je voelt je er direct thuis. Open manier van lesgeven dat bij ieder individu past.”
• Saskia Hasbach
hatha yoga

“Wij vonden het een leuke ervaring om samen een yogales te doen. Ik vroeg aan mijn dochter welk gevoel ze na afloop had, en ze zei “fijn, rustig, vrolijk, voldaan”. En ik vond het ook fijn, omdat je normaal gesproken vaak niet op die manier zo met elkaar bezig bent.
‘Quality time’ dus.

Mijn dochter vond de oefening met het ‘vliegtuig’ het leukst. Zelf vond ik de ademoefening met mijn handen op haar buik het meest bijzonder. De verbinding die je dan ervaart.

Het was een heel mooie ochtend”

ouder-kind yoga


“Heerlijk om in de sfeervolle ruimte in Venray tot rust te komen. Even aandacht voor jezelf en je lichaam en dat allemaal onder de professionele begeleiding van Ingrid. Ze is meedenkend, zeer professioneel en communiceert om een prettige manier. Altijd aandacht voor het individu.”
• Veronique van Bree
hatha yoga

“De lessen bij Ingrid zijn iedere keer weer anders. De sfeer is prettig, alsook de ruimte die is aangekleed met o.a. planten en kristallen.
De lessen en oefeningen wisselen elkaar af en eindigt altijd met een eindontspanning. Ingrid heeft een fijne stem om naar te luisteren en legt de oefeningen met geduld en liefde uit.
Mijn ZEN momentje in de week!”
• Linda Teunissen
hatha yoga

“De buitenwereld verstilt, de binnenwereld mag er zijn zoals hij is in de Stilte ochtend. Lichaam en geest voelen door de verschillende yogaoefeningen meer en meer als een geheel.

Dit fijne gevoel van heel en compleet zijn verdiept naarmate de ochtend vordert.
Op het laatst wordt mijn volledig ontspannen lichaam weerspiegeld in een stille en vredige geest. 
Samengevat: Genieten!

Na afloop stapt ik volledig in het NU de buitenwereld weer in.
Dank _/\_”
• Marion Kolster
stilte ochtend

“Ik volg al enkele jaren yoga lessen bij Ingrid en ben erg tevreden.
Zij is zeer professioneel en ze legt de oefeningen erg duidelijk uit en spreekt ze heel fijn mee. Ze heeft een fijne stem en is altijd rustig.
De yogaruimte is ook zeer prettig ingericht met oog voor detail.
Écht een aanrader voor iedereen!”
• Lucia Elbers-Knops
hatha yoga

“Ingrid is een fantastische lerares. Alles klopt aan deze yogaschool. De plek, de rust, de oefeningen en de fijne stem van Ingrid die je begeleidt. Ingrid is zeer professioneel en heeft naast de lessen me al meermaals geholpen met goede ontspanningsoefeningen voor thuis. De lessen zijn nooit saai of eentonig. Er zit veel variatie in en ieder lichaamsdeel komt goed aan bod in de rek- strekoefeningen. Kortom; een dikke gemeende positieve review.”
• Ellen Logtens
hatha yoga

“Wij vonden de les van Debbie* allebei heel erg leuk.
Echt een uurtje quality time samen. 
De oefeningen en massage vond mijn zoon het leukst om te doen. De ontspanning was wel even wennen.

Ik voelde na de les gelijk ook meer verbinding met hem, heel mooi dat dit na een uur les spontaan ontstaat. Wij vonden het allebei zeker voor herhaling vatbaar!”
ouder-kind yoga

* ouder-kind yoga wordt verzorgd door orthopedagoog Debbie Thiesen

“Al jaren kom ik met heel veel plezier naar de yogalessen van Ingrid. Buiten dat de locatie echt geweldig is, zijn de lessen altijd afwisselend en naar eigen invulling makkelijk of moeilijk te maken. Ingrid geeft je altijd het gevoel dat alles wat je doet goed is, zolang je maar naar je eigen lichaam luistert. Ik kom altijd helemaal tot rust na een les yoga bij Kurukshetra!”
• Pleunie Houwen
hatha yoga

“Super fijne meditatie en yoga lessen. Eindelijk iemand gevonden die goede tips en handreikingen geeft om rust in je hoofd te creëren. Toepasbaar voor iedereen!”
• Bernadette Wijnhoven
hatha yoga en meditatie

“De lessen zijn laagdrempelig en worden heel duidelijk uitgelegd. Ook persoonlijke aandacht als de oefeningen beter uitgevoerd kunnen worden. Na de les voel ik me 2 cm langer geworden. En ook nog een heel mooie locatie!  Probeer eens de proeflessen, mooie gelegenheid om kennis te maken.”
• Richard Holl
hatha yoga

“Dankzij de goede begeleiding van Ingrid en een mooie sfeervolle locatie, is het uurtje yoga voor mij waardevol. Even een uurtje ontspanning en rust,  een uurtje om naar binnen te keren en met aandacht in het moment te ZIJN. Veel afwisseling in de oefeningen, en goed leren luisteren naar de grenzen van je lichaam. Super fijn Ingrid hoe je het doet.
Een aanrader voor iedereen!!”
• Alice van den Hout
hatha yoga

“Als je al ooit ergens anders yogalessen hebt gevolgd, maar dacht dat het niks voor jou is, probeer dan toch eens een (proef-)les bij Ingrid. De rust die zij overbrengt, waarbij zij toch zo duidelijk de oefeningen inspreekt dat je die bijna meteen helemaal met gesloten ogen kunt volgen is geweldig. Het is misschien een cliché, maar de lessen van Ingrid zijn echt een moment voor jezelf. Voor je lijf en je hoofd. En heb je een (lichamelijk) ongemak waardoor je denkt niet mee te kunnen doen, probeer het dan ook gerust. Er is vast nog veel mogelijk en samen met Ingrid kom je daar dan achter. Zo’n fijne lessen!!”
• Monique van den Hoogen
hatha yoga

“Op aanraden van een vriendin ben ik proeflessen gaan volgen bij Ingrid en dat beviel zo goed, dat ik nu iedere week enthousiast naar de yoga ga. De lessen zijn afwisselend en de uitleg van de oefeningen is rustig en duidelijk.  Voor mij is het vooral erg belangrijk dat als sommige oefeningen lichamelijk niet haalbaar zijn, Ingrid aanwijzingen geeft over hoe je de oefening met aanpassingen toch op jouw manier kunt uitvoeren.”
• Marie-José Gilissen
hatha yoga

“Vanwege de, ondertussen alweer een reeks van jaren durende, slopende ziekte van mijn vrouw ben ik al die tijd haar directe mantelzorger en staat mijn leven in dienst van haar urgenties, haar behoeften aan begeleiding en zorg. Ik voel me verbonden in het lot, geroepen tot zorg en liefde.
Dit vergt het nodige van mijn energie-huishouding en mijn gemoedstoestand. Omdat wij ons in een grijs verleden een tijdlang intensief samen hebben beziggehouden met yoga heb ik me afgevraagd of ook nu, juist in deze ernstige fase van haar ziekte, yoga en meditatie mij zou kunnen helpen om mijn lichaam te ontspannen en om mijn denken, “mijn voortdurend aan staan “ tot rust te brengen.

Omdat mijn vrouw echter 24/7 afhankelijk is van mijn begeleiding (of van anderen) was het een uitdaging een gelegenheid op locatie te vinden. Na enig zoekwerk op internet stuitte ik op Kurukshetra dat tot mijn aangename verrassing, naast de lessen in persoon in de yogaruimte, ook online begeleiding biedt middels de yogabieb. Ik werd meteen enthousiast van de mogelijkheden en inmiddels blijkt de yogabieb voor mij een schot in de roos en het antwoord op mijn uitdaging. 
De bieb biedt een veelheid aan van yogalessen tot meditaties en ontspanningsoefeningen die ik thuis kan beoefenen, of gewoon ontspannen kan beluisteren ,op het tijdstip wanneer ik daartoe in de gelegenheid ben en zo vaak als ik maar wil. En het mooie is dat ik niet meer van huis hoef en toch deskundige begeleiding ontvang. Dit maakt het voor mij stukken makkelijker om even begeleiding van anderen te organiseren.

De yogabieb helpt mij:  “om me bewust te zijn van“ ; ondersteunt mij mentaal en helpt mij om op mijn innerlijk pad te blijven. 
Wat mij erg aanspreekt is het grote aanbod aan yoga-oefeningen, meditaties, en ontspanningen waardoor ik telkens die oefening kan kiezen waarvan ik vindt dat die op dat moment het beste bij mijn gemoedstoestand past. Als je je ervoor openstelt dan kan ik de yogabieb van harte aanbevelen juist ook vanwege de eenvoudige en heldere ingesproken oefeningen. Wat ikzelf wel fijn vindt is dat ik toch ook, op gezette tijden, een persoonlijke les in de yogaruimte van Kurukshetra kan volgen. 
Dankjewel Ingrid”
• Theo Bisseling
yoga-bieb en hatha yoga

“Yoga.. was dat wel iets voor mij?
Een enkele keer kwam ik ermee in aanraking, tijdens ‘n vakantie, of bij ‘n kennismakingsles.

Al gauw werd me duidelijk dat het best fijn zou kunnen zijn, maar dat het ook afhankelijk was van degene die de lessen gaf.
Nog steeds zoekende kreeg ik inmiddels al jaren geleden van ‘n dierbare vriendin de tip om ‘ns bij Ingrid te gaan kijken, bij yogaschool Kurukshetra.

En ja, dit heeft me veel gebracht;
na ‘n hectische periode leerde ik d.m.v. lichamelijke oefeningen meer over ‘loslaten’- en niet over je eigen grens gaan, maar ook over nieuwe grenzen verkennen. Krachtig door zachtheid, over écht ontspannen.
Het feit dat ik überhaupt grenzen had, die je op de allereerste plaats zelf moet kennen en respecteren – dat was op z’n zachtst gezegd totaal uit m’n blik veld verdwenen, en toen dus een hele openbaring. Dit hielp me om het een en ander te verlichten, ’t haalde wat scherpe randjes weg. En dat doet het nog steeds.

Yoga bij en door Ingrid heeft me heel veel goeds gebracht, ‘n stukje levenskunst wat me dagelijks van pas komt.
De fijne ontspannen sfeer die ze elke les weer weet te creëren – ik kan het echt iedereen aanbevelen!”
• José Heetkamp
hatha yoga

“Ik had niet gedacht dat de Yoga-Bieb zo fijn en hetzelfde zou zijn als de fysieke yoga lessen. Prettig om gewoon de vertrouwde stem van Ingrid te hebben op het moment dat het mij uitkwam.
Ook een voordeel dat je zelf de duur van je les kiest met of zonder ontspanning/meditatie.
Heb de yoga dus niet hoeven missen :)”
• Carmen Ramil
yoga-bieb





Benieuwd geworden naar de yoga-bieb?
HIER kun je gratis en vrijblijvend enkele audio’s uitproberen.

“De Hatha yogalessen van Ingrid zijn super fijn om te volgen. Mijn lichaam blijft er soepel bij. Ingrid geeft een goede en duidelijke uitleg en de tijd vliegt voorbij. Het zorgt voor oprechte ontspanning. Zelfs in deze Coronaperiodes dmv. Yoga online kun je thuis de lessen uitvoeren. Ingrid denkt in mogelijkheden en houdt rekening met ieders wensen. Een echte aanrader voor iedereen die yoga wil leren kennen. Ik zou niet meer zonder kunnen.”
• Christien Mooren
hatha yoga

“Yoga docent Ingrid Knelissen is gevestigd in het fantastisch st Anna* park te Venray. Ze geeft heel fijne lessen, ze spreekt de yoga oefeningen duidelijk, rustig en zeer compleet in met n prettige stem, de fysieke en / of online lessen voor zowel gevorderde als beginnende yogi goed te beoefenen. De lessen bestaan uit spier rekken en spier verstevigende oefening en er wordt altijd afgesloten met een heerlijke ontspanning. Een echte aanrader voor jong en oud!”
• Claudie Schutgens
hatha yoga

*sinds oktober 2022 zijn de lessen in kunstencentrum Jerusalem


“Zachtere spieren, relaxter, zennn ;)! meer ruimte/rust in mijn hoofd, is super!”

hatha yoga

“Fijne yogalessen, niet te zweverig, ook heel prettig is dat de lessen afwisselend zijn. De locatie is perfect gesitueerd in het prachtige groene ANNA Park*. De sfeervolle ruimte en de prettige stem van Ingrid brengt meteen rust in je hoofd. Goed voor geest en lichaam dus.”
Ingrid van Mullekom
hatha yoga

*sinds oktober 2022 zijn de lessen in kunstencentrum Jerusalem

“Ik maak regelmatig gebruik van de Yoga Bieb. Ogen dicht, lekker geurtje in het lampje en je waant je gelijk in de yogaruimte. Hele ruime keuze uit lessen van kort tot lang en van eenvoudig tot wat zwaarder. Ingrid heeft een heel aangename duidelijke stem die wars is van wollig- en zweverigheid. Kortom, superfijn!”
• Monique Verhoeven
yoga-bieb

“De yogalessen bij Yogaschool Kurukshetra zijn mij dierbaar. Oefenen en ervaren maken dat ik voel hoe mijn lichaam en geest rust vinden, sterker worden (ik ontdek spieren die ik nooit eerder bewust gevoeld heb) en meer in balans komen. Tijdens de les lost mijn denken vaak op door de concentratie op de ervaring van het moment. Als je interesse hebt, is Ingrid altijd bereid om iets met je te delen over de achtergrond van yoga. Dat doet zij mede door haar retraites, en door extra informatie die je bij je matje vindt of in het boekenrekje.”
• Marion Kolster
hatha yoga



“Ik ben niet zo goed in het verwoorden van mijn gedachten, maar wil toch wel iets zeggen. Jij hebt mij altijd geïnspireerd om thuis iedere dag iets te doen. Oefening baart kunst. Ik ben nog nooit zo lenig geweest!
Een keer had ik gevraagd of je ook de bekkenbodem in bepaalde oefeningen mee kon nemen. Uiteindelijk heb je speciale lessen voor de bekkenbodem gegeven. Waar ik erg veel baat bij heb gehad.
Dank nog daarvoor. Ik mis de wekelijkse lessen en even een babbeltje na de les. Hopelijk duurt het niet te lang, dat alles weer een beetje normaal wordt.” Lieve groetjes
• Marijke
hatha yoga

“In een roerige periode voelde ik dat ik meer tijd voor mezelf wilde maken. Ik wist alleen niet goed op welke manier, want alleen rustend op de bank ontstond er alleen maar meer onprettige onrust in mijn hoofd en lijf.
Yoga helpt me om mijn denken een taak te geven, maar daarmee wel dicht bij mezelf en mijn lichaam te blijven. In een proces van naar mijn grenzen leren luisteren, ervaarde ik dat ik dit tijdens yoga al volop in mocht zetten. Geen verwachting en geen oordeel vanuit Ingrid, juist luisteren naar je lichaam. Voelt een houding niet goed, stop. Heb je een pauze nodig, stop. Zorgt een andere houding voor meer comfort, settel je daar naar. Zulke mooie praktische voorbeelden waarmee ik het leren luisteren en accepteren van mijn lijf en gevoelens op heb kunnen bouwen en uit heb kunnen breiden naar ook de dagelijkse strubbelingen in het leven.
Ingrid is een fijn mens. Haar energie, haar stem, de afwisseling, de inhoud en uitleg tijdens de lessen. Vooral een plek waarin verwachtingen en oordelen niet aan de orde zijn. Mogen zijn wie je bent.”
• Yvonne
hatha yoga

“Om mijn lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren heb ik mijn vooroordelen betreft yoga opzij geschoven. Via de website contact opgenomen met Ingrid, proeflessen genomen en uiteindelijk definitief ingestapt.
Sinds een half jaar wekelijks yogales. Erg afwisselende lessen. Goed voor je spieren en rustgevend voor je brein.
Via de website ook de mogelijkheid tot thuiswerk middels de ‘yoga bieb’. Met gesloten ogen waan je jezelf in de yoga ruimte met Ingrid als jouw gids.
Ingrid neemt haar zaak serieus en brengt haar passie ongedwongen over op ons als deelnemers.”
• Ad Hermans
hatha yoga

Zin in meer rust en veerkracht?
Kijk HIER voor het lesrooster en de proeflessen.

“De yogalessen van Ingrid zijn erg fijn. Zij geeft op een prettige, heldere manier les, waarbij ze goed aangeeft hoe je een oefening makkelijker of juist moeilijker kunt maken. De groepen zijn klein waardoor ze goed kan overzien of iedereen de oefeningen op de juiste manier uitvoert. De lessen vinden plaats in een mooie ruimte met een fijne ambiance waarin het makkelijk ontspannen is.”
• Bianca
hatha yoga

“Ik heb eerder yogalessen gevolgd echter nooit de beleving gevonden die ik nu ervaar. De sfeer als je binnenkomt, in deze prachtige locatie, is erg prettig. Daar zorg jij voor, kaarsjes, lekker geurtje, rustgevende muziek. De yogalessen zijn goed voorbereid, ik merk de passie die je hierin steekt. Door jouw manier van lesgeven beleef en ervaar ik de verbinding van lichaam en geest. Ik let meer op eigen grenzen, bewuster waarnemen wat ik voel en ervaar. Jouw lessen hebben mijn leven verrijkt.”

hatha yoga

“Na het overlijden van mijn moeder kwam ik in een groot zwart gat. Het gemis was enorm en bleef in het verdriet steken, kon geen rust vinden. Toen kon ik een proefles volgen en zijn er met enkele buurtjes heen gegaan. Was nieuw voor mij en dacht altijd dat het iets zweverigs was.
Maar naar de proefles zag ik er toch wel wat in. Ben nu ongeveer 2 jaar bezig en heb hier een groot stuk rouwverwerking kunnen verwerken. Ook merk ik dat het heel veel rust geeft in het hoofd en lichaam.
Lichamelijk voel ik ook dat alles soepeler wordt ondanks mijn reuma. Nu in de lockdown mis ik dit ook enorm en moet weer naar de therapie omdat schouders en nek weer goed vast zitten. We zijn bij de lichte yoga en dit gaat erg goed. Mede door de rust, goede uitleg en kennis van de yoga juffrouw kunnen wij dit doen. Vooral in deze drukke tijden raad ik het iedereen aan en ervaar zelf wat het met je kan doen!”
• Ans Bastiaans
lichte yoga

“Voor mij is yoga onlosmakelijk verbonden met meditatie. Nu de yogalessen niet doorgaan, organiseert Ingrid ‘wandelingen in aandacht’. Deze meditatieve wandelingen starten met een ‘lichamelijke’ oefening en tijdens de wandeling wordt daar nogmaals aandacht aan gegeven. Tijdens deze wandelingen loop je met volledige aandacht voor jezelf, je hebt geen doel en zo geniet je van het moment. Deze wandelingen geven een enorme innerlijke rust, waar ik de rest van de dag profijt van heb. Wat een fijn alternatief voor de yogalessen. Ik kijk enorm uit naar de volgende wandeling!”

Yoga & Loopmeditatie in het Groen

“Ben bijzonder tevreden over de Yogalessen van Ingrid. Heb eerder elders les gehad, maar wat mij bij haar zo bijzonder aanspreekt is de rust in haar lessen. Haar uitleg met haar duidelijke en rustige stem is zo helder dat geen nadere uitleg nodig is.
Het kost me geen moeite dit nog heel lang vol te houden.”
• Bernard Ruyten
hatha yoga

“a. fantastische lerares
b. prachtige locatie
c. rust in lichaam en geest, meer dan verwacht.
d. ontspanning de hele dag door tijdens dagelijkse werkzaamheden; tuin, huishouding, in slaap komen, aan de p.c., kantoor werkzaamheden.
e. leuke groep(en)”

hatha yoga

“Nadat ik door blessure niet meer kon tennissen leek yoga het beste alternatief om mijn blessure op een “zachte manier” te verhelpen/verlichten en ik was nieuwsgierig wat yoga me zou brengen, 100% aan verwachtingen voldaan!”

hatha yoga

“Het was een heerlijk weekend. Alleen maar rust, stilte, yoga, meditatie en dan de heerlijke maaltijden! De locatie, de kamers, de yogaruimte, het klopte allemaal. Lieve mensen om samen “alleen” mee te zijn. Yoga verrijkt mijn leven 🙂
Dankjewel Ingrid, jij maakt het verschil.”

yoga retraite

“Ik vind de lessen iedere keer weer fijn, door de afwisseling die je erin verwerkt. Je luistert wat de groep en het individu wil en probeert hier altijd iets mee te doen. Dat vind ik heel knap!”

hatha yoga

“Op zoek naar een rustmoment voor mijzelf ten tijde van onrustig vaarwater, belde ik voor je voor informatie. Je manier van benadering in combinatie met je prettige stem bevestigde mij dat jouw yoga-school bij mij paste: Een yoga-plek midden in een prachtige omgeving waar ik naar toe kon fietsen vanuit Vierlingsbeek en waar ik voor en na de les kon wandelen.  Het bleek inderdaad een fantastisch plek te zijn waar ik de rust, de ruimte en de natuur mocht en nog steeds mag ervaren. Ik vind het nog steeds, in het kader van symboliek, fijn om te ervaren dat je zodra je het Annapark* opkomt, je rust ervaart.
Noem het thuiskomen. Het voelt als een soort van cocon omsingeld / omringd door de algehele drukte van het verkeer en de maatschappij. Het brengt me even terug naar mezelf. Quality time – me time – telkens weer even zoeken naar balans. Het werkte voor mij. Stukje bij beetje heb ik weer leren voelen en durfde ik me bloot te stellen aan mijn kwetsbaarheid. Uit mijn hoofd – simpelweg mijn lichaam durven voelen. Je lessen zijn telkens verrassend divers en nooit saai. Van kracht-oefeningen tot oefeningen met betrekking tot je concentratie met soepelheid en innerlijke rust tot gevolg. En dat allemaal op jouw geheel eigen wijze met een vleugje humor.”
• Marieke
hatha yoga

*sinds oktober 2022 zijn de lessen in kunstencentrum Jerusalem

“De start was ontspannen met iedereen en dat voelde al fijn. Normaal gesproken is zaterdag zo’n dag die volgepland staat met allerlei zaken die ik denk dan alleen maar af te kunnen handelen. Maar ik kon eigenlijk meteen dat lijstje loslaten en me overgeven aan het moment. Het gevoel van heerlijke ontspanning, geen gedachtes over andere zaken maar ik genoot echt van de omgeving; de natuur, de geur van het bos, het stromen van het water en de bosgeluiden.
In het begin toen jij keer aangaf luister naar de geluiden ‘maar maak niet meteen een beeld van wat het is’ was het even moeilijk dat te doen. Het was bijzonder dat dit me op gegeven moment toch een beetje lukte. Dit gaf gelijk rust in mijn hoofd.
Het uit de versnelling raken van lopen (wat ik normaal in bos meestal in sneller tempo doe) was even wennen maar dat voelde ook vrij snel goed. Het latere gedeelte van de wandeling met de loopmeditatie vond ik erg bijzonder. De concentratie écht op wat je deed, de stap zetten, het voelen hoe dat gaat en alles wat verder om je heen gaat totaal niet opmerken.
Ik vond het een hele prettige ervaring, eigenlijk de gehele wandeling en ik merkte dat ik de rest van de dag ook een prima dag had. Niet zozeer dat ik niet mijn gewone dingen oppakte, maar wel met een gevoel van rust. Dat ik niet altijd zo druk hoef te zijn in de dingen die ik doe.
Een bijzondere ervaring, Absolute aanrader!”

Yoga & Loopmeditatie in het Groen

“De retraite was in een schitterende, rustige en vooral passende omgeving. Het was een mooie gelegenheid om tot mezelf te komen. Ingrid heeft de dagen goed begeleid met diverse yoga en meditatie oefeningen waarbij ze goede en interessante uitleg en achtergrond informatie gaf. Het complete programma was goed gevuld, divers maar toch ook gericht op maar een paar hoofdpunten: yoga, meditatie, tijd voor jezelf.
Zeker voor herhaling vatbaar!!!”

yoga retraite

“Het was een heerlijk weekend. Goede opbouw in de yogalessen en de meditatie. Goede balans tussen rust en activiteit. Stilte was erg aangenaam. Voor mij erg leerzaam, en vooral heerlijk ontspannend. ik zie uit naar de volgende retraite!”

yoga retraite

“Hele fijne lessen, je komt als herboren weer thuis!”

hatha yoga

“a. fantastische lerares
b. prachtige locatie
c. rust in lichaam en geest, meer dan verwacht.
d. ontspanning de hele dag door tijdens dagelijkse werkzaamheden; tuin, huishouding, in slaap komen, aan de p.c., kantoor werkzaamheden.
e. leuke groep(en)”

hatha yoga

“Ingrid heeft een hele fijne manier van lesgeven, alles mag en niets moet.”

hatha yoga

Behoefte aan innerlijke rust?
Kijk HIER voor het lesrooster en de proeflessen.

“De lessen zijn erg afwisselend. Ingrid luistert naar feedback en doet er wat mee.”

hatha yoga

“Zeer afwisselende lessen. Ik heb ook het gevoel dat alle spieren aangesproken worden.”

hatha yoga

“Ik heb geen vergelijkingsmateriaal met andere yogalessen, maar het is een verrijking voor lichaam en geest, je hebt een rustgevende stem, heel prettig, en laat iedereen vrij in de mate van inspanning/kunnen.”

hatha yoga

“De yogalessen worden deskundig gegeven, zijn heel rustgevend en goed voor houding/spieren. Het zijn geen zweverige lessen, hoewel je natuurlijk wel moet openstaan voor wat yoga inhoudt. Iedereen kan het leren en het is ook geen probleem als je helemaal onervaren bent. Ingrid is een rustige, ervaren docente, die corrigeert waar nodig. Een aanrader om eens een proefles te gaan nemen!”

hatha yoga

“Ik was op zoek naar een sport die mijn rug sterker zou maken (heb een verschuiving en vergroeiing in de rug) vanaf 2010 veel pijn. Ik merk dat de yoga mij echt helpt.”

“Voel me altijd fijn als ik weer een les heb bijgewoond.”

hatha yoga



“Ik had geen verwachting maar ben super blij dat ik ermee begonnen ben. Ik kan niet met andere docenten vergelijken maar je doet het super goed!”

hatha yoga

“Er gaat wat mij betreft niks boven live lessen, maar je online bibliotheek is echt een fijn alternatief. Je kunt net als in een echte bibliotheek rondstruinen, lesmateriaal bekijken, beluisteren en zien. En op deze manier combineer ik van alles, heb ik zin in een lange les en daarna in een lange ontspanning dan kan dat. Vaak wil ik iets elke dag doen en dan zoek ik een korte les, of lichte yoga en een korte ontspanning. Ook is de ontspanning aan te raden als je in bed ligt, kun je na de ontspanningsoefeningen lekker gaan slapen. Ook is het fijn dat jij in luister opnames die je maakt volgens mij zelf altijd meebeweegt, want qua tijd klopt het altijd. De kwaliteit is ook echt goed, er zijn mooie bijgeluiden te horen, prachtige foto’s en duidelijke en grappige tekeningen te zien.”

yoga-bieb

“Een hele fijne ervaring met een hele fijne groep. De yogalessen waren zeer veelzijdig en de mediatielessen ook. Ik raad het iedereen aan om 1x per jaar een stiltedag te doen of een weekend yogaretraite om tot jezelf en je eigen kern te komen, een kado voor jezelf.”

yoga retraite

Benieuwd geworden naar de yoga-bieb?
HIER kun je gratis en vrijblijvend enkele audio’s uitproberen.

“Ingrid straalt rust uit, altijd bereid om toelichting te geven/vragen te beantwoorden. De lessen zijn gevarieerd en zitten naar mijn mening goed in elkaar.”

hatha yoga

“Voor de eerste keer heb ik deelgenomen aan een yoga retraite en die is heel positief ontvangen. Zowel lichamelijk als geestelijke rust! Voor een herhaling vatbaar. Bijvoorbeeld eendaags retraite met stilte. Het is aan iedereen aan te bevelen. Mijn dochters, een vriendin en nicht hebben al aangegeven ook interesse te hebben. Ingrid, je hebt een pluim verdiend!”

yoga retraite