De visie van Yogaschool Kurukshetra.

Yoga voor een soepel lichaam en een opgeruimd hoofd!

Hatha Yoga is een systeem van persoonlijke ontwikkeling wat zijn oorsprong heeft in het India van zo’n 5000 jaar geleden waar bij het lichaam, het denken en de emotie’s als een samenhangend geheel worden benaderd. Dat is ook heden ten dage nog heel logisch; inmiddels is iedereen wel bekend met het effect wat bv. stress op de fysieke gezondheid kan hebben. De relatie tussen lichaam en geest (denken en emotie’s) is wederkerig:
Een ontspannen lichaam geeft rust in je hoofd – Rust in je hoofd zorgt voor een ontspannen lichaam.

Tijdens de les komen na de opwarming de yogahoudingen aan bod, aasana’s genaamd. Yogahoudingen zijn opgebouwd rond de wervelkolom. Deze wordt met beleid in alle richtingen bewogen wat haar soepel houdt en de doorbloeding van het ruggenmerg verbetert; dit komt het hele lichaam ten goede. Het ontspannen rekken van spieren en het strekken van gewrichten zorgt voor een betere doorbloeding van de verschillende weefsels. Hierdoor kunnen afvalstoffen worden afgevoerd en voedingsstoffen worden opgenomen.

Het leren ontspannen (mentaal en fysiek) en het rekken van spieren is geen passief gebeuren! Je werkt in een uitgebalanceerd yogaschema juist aan een sterk en veerkrachtig lichaam met aandacht voor de rug en dus ook voor de buikspieren. Daarbij komt in elke les de Zonnegroet aan bod die het hele lichaam traint en de conditie verbetert. Passiviteit en verkramping maken plaats voor kracht en ontspanning: Een fijne balans. Je begint altijd op je eigen niveau, de houdingen zijn aan te passen aan wat voor jou op dat moment goed voelt. Oefening baart Kunst!

Ik ben bereikbaar voor al je vragen. Neem ook gerust contact op als je graag proeflessen volgt!

Hartelijke Groet,

Ingrid Knelissen