zondag (nieuwe datum volgt) van 9.00-10.30 uur

Welkom, super dat je hier een kijkje neemt!
In de lock-downs tijdens je-weet-wel konden de yogalessen binnen niet doorgaan. Zodra het toegestaan was ben ik buiten yoga gecombineerd met loopmeditatie gaan verzorgen. Zo kun je ook met kouder weer fijn aan de slag en tegelijkertijd genieten van de natuur. Omdat ik deze lessen zelf heerlijk vond om te geven 🌳 (en gelukkig waren er ook blije deelnemers!) gaan we hier fijn mee verder, ook nu de lessen binnen weer doorgang kunnen vinden.

Hier een korte uitleg van de inhoud in mijn woorden (scroll even verder voor testimonials van deelnemers):
We lopen in een rustig tempo en stoppen soms voor meditatieve en yoga-oefeningen. Deze combinatie van bewegen en bewust-zijn, geeft (net zoals een yogales dat doet) innerlijke rust, mentaal evenwicht, en een opgewekt gevoel. Zorgen en somberheid worden verlicht. Mediteren is dan ook niet heel diep nadenken over moeilijke zaken, het is ook geen wegzweven bij ideeën die je al dan niet aanspreken.

Het is zijn “bij dat wat is” (lijkt abstract 😉 maar is in de praktijk heel concreet) en dat kun je oefenen. Zo ga je ontdekken dat rust en geluk al in jou aanwezig zijn maar overstemd worden door de mentale onrust die het dagelijks leven nou eenmaal vaak oproept. Alle verantwoordelijkheden en taken (en vul verder maar in) houden je onophoudelijk bezig…

Bovenal is het een ervaring, dus deze uitleg mag je weer vergeten en doe maar gewoon een keertje mee 🍀

Geef je op via het formulier als je graag erbij wilt zijn en ik stuur je aanvullende info. We lopen niet altijd op dezelfde plek, als je contact opneemt stuur ik je informatie over de locatie. Altijd in of vlakbij Venray.
Maximaal 8 deelnemers. Kosten 15 euro p.p.

Groetjes, Ingrid

testimonials:

“Voor mij is yoga onlosmakelijk verbonden met meditatie. Deze meditatieve wandelingen starten met een ‘lichamelijke’ oefening en tijdens de wandeling wordt daar nogmaals aandacht aan gegeven. Tijdens deze wandelingen loop je met volledige aandacht voor jezelf, je hebt geen doel en zo geniet je van het moment. Deze wandelingen geven een enorme innerlijke rust, waar ik de rest van de dag profijt van heb. Wat een fijn alternatief voor de yogalessen. Ik kijk enorm uit naar de volgende wandeling.”

“Als ik in de natuur ben ervaar ik altijd al een diep gevoel van rust, verwondering, ontzag, vertedering en geniet heen en terug van al het moois dat er te zien/horen is. Het kostte mij veel moeite om in mezelf te blijven door al dat moois om me heen 😊 thuis, in het halfdonker en in alle rust gaat mediteren mij gemakkelijk af.
In eerste instantie dacht ik, oei, ik kan me helemaal niet op mezelf concentreren, maar toen ik die gedachte liet gaan ervaarde ik een soort van compleetheid, waarin ik in de omgeving opga of dat de omgeving als het ware dóór mij heen stroomt.  
De Egyptische zonnegroet die we onderweg deden voelde als een heel natuurlijke aanvulling van bewegingen en vibraties die er al zijn in het bos.”

“De start was ontspannen met iedereen en dat voelde al fijn. Ik kon eigenlijk meteen mijn to-do- lijstje loslaten en me overgeven aan het moment. Het gevoel van heerlijke ontspanning, geen gedachtes over andere zaken maar ik genoot echt van de omgeving; de natuur, de geur van het bos, het stromen van het water en de bosgeluiden.
In het begin toen jij keer aangaf luister naar de geluiden ‘maar maak niet meteen een beeld van wat het is’ was het even moeilijk dat te doen. Het was bijzonder dat dit me op gegeven moment toch een beetje lukte. Dit gaf gelijk rust in mijn hoofd.
Het uit de versnelling raken van lopen (wat ik normaal in bos meestal in sneller tempo doe) was even wennen maar dat voelde ook vrij snel goed. Het latere gedeelte van de wandeling met de loopmeditatie vond ik erg bijzonder. De concentratie écht op wat je deed, de stap zetten, het voelen hoe dat gaat en alles wat verder om je heen gaat totaal niet opmerken.
Ik vond het een hele prettige ervaring, eigenlijk de gehele wandeling en ik merkte dat ik de rest van de dag ook een prima dag had. Niet zozeer dat ik niet mijn gewone dingen oppakte, maar wel met een gevoel van rust. Dat ik niet altijd zo druk hoef te zijn in de dingen die ik doe.
Een bijzondere ervaring, Absolute aanrader!”