Dit zeggen anderen over Yoga & Loopmeditatie in het Groen

Via de pagina Extra aanbod kun je je opgeven!

“De start was ontspannen met iedereen en dat voelde al fijn. Normaal gesproken is zaterdag zo’n dag die volgepland staat met allerlei zaken die ik denk dan alleen maar af te kunnen handelen. Maar ik kon eigenlijk meteen dat lijstje loslaten en me overgeven aan het moment. Het gevoel van heerlijke ontspanning, geen gedachtes over andere zaken maar ik genoot echt van de omgeving; de natuur, de geur van het bos, het stromen van het water en de bosgeluiden.

In het begin toen jij keer aangaf luister naar de geluiden ‘maar maak niet meteen een beeld van wat het is’ was het even moeilijk dat te doen. Het was bijzonder dat dit me op gegeven moment toch een beetje lukte. Dit gaf gelijk rust in mijn hoofd.

Het uit de versnelling raken van lopen (wat ik normaal in bos meestal in sneller tempo doe) was even wennen maar dat voelde ook vrij snel goed. Het latere gedeelte van de wandeling met de loopmeditatie vond ik erg bijzonder. De concentratie écht op wat je deed, de stap zetten, het voelen hoe dat gaat en alles wat verder om je heen gaat totaal niet opmerken.

Ik vond het een hele prettige ervaring, eigenlijk de gehele wandeling en ik merkte dat ik de rest van de dag ook een prima dag had. Niet zozeer dat ik niet mijn gewone dingen oppakte, maar wel met een gevoel van rust. Dat ik niet altijd zo druk hoef te zijn in de dingen die ik doe.
Een bijzondere ervaring, Absolute aanrader!”

“Voor mij is yoga onlosmakelijk verbonden met meditatie. Nu de yogalessen niet doorgaan, organiseert Ingrid ‘wandelingen in aandacht’. Deze meditatieve wandelingen starten met een ‘lichamelijke’ oefening en tijdens de wandeling wordt daar nogmaals aandacht aan gegeven.

Tijdens deze wandelingen loop je met volledige aandacht voor jezelf, je hebt geen doel en zo geniet je van het moment.

Deze wandelingen geven een enorme innerlijke rust, waar ik de rest van de dag profijt van heb. Wat een fijn alternatief voor de yogalessen.
Ik kijk enorm uit naar de volgende wandeling!”

“Als ik in de natuur ben ervaar ik altijd al een diep gevoel van rust, verwondering, ontzag, vertedering en geniet heen en terug van al het moois dat er te zien/horen is. Het kostte mij veel moeite om in mezelf te blijven door al dat moois om me heen ? thuis, in het halfdonker en in alle rust gaat mediteren mij gemakkelijk af. 

In eerste instantie dacht ik, oei, ik kan me helemaal niet op mezelf concentreren, maar toen ik die gedachte liet gaan ervaarde ik een soort van compleetheid, waarin ik in de omgeving opga of dat de omgeving als het ware dóór mij heen stroomt.   

De Egyptische zonnegroet die we onderweg deden voelde als een heel natuurlijke aanvulling van bewegingen en vibraties die er al zijn in het bos.”

“Doordat je de wandeling begint met de serie met de cactus houding maak je meteen verbinding met je zintuigen in plaats van dat je maar “gewoon wat wandelt”.
Verder hadden wij natuurlijk de mazzel dat het prachtig weer was: een lekker zonnetje op je rug en een frisse bries in je gezicht, maar ik denk dat het ook niet problematisch is om dit met regenweer te doen – mits je er goed op gekleed bent natuurlijk. (antwoord van docente: ja dat kan zeker!)

Het is in een heel rustig stuk bos, zodat je je niet “bespied” hoeft te voelen (voor de wat meer verlegen mensen onder ons is dat ook prettig om te weten denk ik), alleen zorgen alle kwetterende vogels en af en toe een hamerende specht wel voor afleiding ? Het wandelen zelf wordt afgewisseld met oefeningen als de Egyptische zonnegroet en wandelmeditaties, zodat je na afloop helemaal ontspannen bent, en toch stiekem best wat lichaamsbeweging gedaan hebt.”

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van speciale lessen, wandelingen en meer.

Oefenen is de sleutel <3

Lieve groet,
Ingrid