Workshops & proeflessen bij Yogaschool Kurukshetra

Combinatieles Yoga en Meditatie op zondag 3 juni

Neem voor aanvullende informatie gerust contact met me op 🙂

Meditatieles op vrijdag 18 mei

Yoga (wat we in de yogales doen, het fysieke deel) wordt in de westerse wereld los gezien van meditatie maar zo is het oorspronkelijk niet bedoeld. Bij Yoga worden lichaam en geest benaderd als een eenheid, met ‘geest’ bedoel ik het denken en de emoties.
Wat je concreet doet tijdens de meditatieles zoals ik die aanbied is leren je te concentreren en zo de geest (het denken en de emoties) tot rust brengen. Het mooie is dat je niks hoeft te onderdrukken en je hoeft niks af te dwingen, net zoals je dat bij de yogales niet doet. Als de concentratie zich verdiept, verdiept ook de rust zich.

De methode volgens welke we onder andere werken is Vipassana, maar daar zijn veel soorten van dus dat zegt niet zo veel misschien. Om te weten of het iets voor je is kun je gewoon een keertje mee komen doen. In de ruimte zijn yogamatten aanwezig en ook bankjes en meditatiekussens. Zorg dat je gemakkelijk zittende kleding draagt en neem eventueel een dekentje mee, dan blijf je lekker warm als je ontspant en langer stil zit.

Er is elke zaterdagmorgen meditatie van 10.30-11.30 uur behalve in de weken dat de les op vrijdagavond is. En dat is 23-2, 23-3, 20-4, 18-5, 15-6, 19.30-20.30 uur.

 

PROEFLESSEN

Je bent van harte welkom om voor proeflessen aan te sluiten bij de wekelijkse lessen. Elke les is anders, daarom kun je 3 lessen volgen voor €18,- (dat is inclusief een gratis les) binnen vier weken. Om ècht te ontdekken wat yoga voor je kan betekenen is een langere periode natuurlijk beter, maar zo krijg je toch een goede indruk. Neem even contact op als je hier interesse in hebt en ook als je vragen hebt natuurlijk!

Zin om een proefles te volgen? Neem even contact met me op!