Yogaretraite, workshops & proeflessen bij Yogaschool Kurukshetra

 

Combinatieles Yoga en Meditatie op zondag 19 mei 2019

Een heerlijke manier om je zondag te starten!
Yoga (wat we in de yogales doen, het fysieke deel) wordt in de westerse wereld los gezien van meditatie maar zo is het oorspronkelijk niet bedoeld. Bij Yoga worden lichaam en geest benaderd als een eenheid, met ‘geest’ bedoel ik het denken en de emoties.
Tijdens deze combinatie-les beginnen we met lichamelijke oefeningen (yoga) en gaan na de grondige ontspanning verder met concentratie en meditatie oefeningen. Er is begeleiding maar geen sprake van een continu geleide meditatie; er is ook ruimte voor stilte.

Neem voor aanvullende informatie of om je op te geven contact met me op 🙂

06-27481554 / info@kurukshetra.nl
Hartelijke Groet, Ingrid Knelissen

 

Korte Meditatiecursus juni 2019

data: zaterdag 1-6, 8-6, 15-6, 22-6
tijd: 10.45-11.45 uur
kosten: €25,-

Heel simpel gezegd is meditatie het kalmeren van het denken, simpel gezegd maar heel moeilijk uit te voeren voor de meesten van ons…
Daarvoor heb je nodig;
concentratie en ontspanning.
Op het moment dat je geconcentreerd bent maar gespannen gaat je hoofd juist harder rennen als het ware. Ben je wel ontspannen maar niet geconcentreerd dan ga je vaak dromen/suffen. In het dagelijks leven bewegen wij van en naar deze beide polen, we zijn zelden in het midden.
Het lesuur is verdeeld in zitmeditatie, loopmeditatie, wat uitleg en wat bewegen, niet perse in die volgorde. Yogaoefeningen helpen om spanning in het lichaam op te ruimen. Meditatieve oefeningen om de geest te concentreren. Omdat je yogaoefeningen heel aandachtig doet kan ook yoga als meditatief worden ervaren overigens…
Het opbouwen van de concentratie wordt vaak het trainen van de aandachtsspier genoemd omdat het eigenlijk hetzelfde werkt als het trainen van andere spieren: Je moet herhalen!
Daarom krijg je huiswerk mee, niks heftigs, gewoon om te blijven oefenen en de concentratie te kunnen gaan verdiepen.
Inhoudelijk gaan we uit van:
• Yoga: bewegen, adem, aandachtig “doen”.
• Vipassana (boeddhistische meditatietechniek waar overigens vele varianten van bestaan); aandacht trainen: Kort gezegd waarnemen en juist “niet-doen”.
Geef je even op als je erbij wilt zijn!
06-27481554 / info@kurukshetra.nl
Hartelijke Groet, Ingrid Knelissen

Yogaretraite voorjaar 2019

Heerlijke yogaretraite van vrijdag 8 maart tot en met zondag 10 maart 2019. Yoga en Meditatie (Sivananda stijl) zonder fratsen, stilte, rust & natuur.
Inmiddels zijn alle plaatsen bezet tijdens deze retraite, maar als je geĂŻnteresseerd bent mag je evengoed contact opnemen. Dan breng ik je op de hoogte bij de volgende retraite die ik organiseer.
Hier een reactie op de retraite van afgelopen maart:

Het was een heerlijk weekend. Alleen maar rust, stilte, yoga, meditatie en dan de heerlijke maaltijden. De locatie, de kamers, de yogaruimte, het klopte allemaal! Lieve mensen om samen “alleen” mee te zijn. Yoga verrijkt mijn leven 🙂
Dankjewel Ingrid, jij maakt het verschil.

Na zo’n recensie begrijp je wel dat ik èxtra uitzie naar de volgende retraite, bij voldoende animo zal dat al najaar 2019 zijn!
Geef me maar een seintje als je interesse hebt, je zit nergens aan vast maar dan kan ik je op de hoogte houden…
Hartelijke groet,
Ingrid Knelissen

info@kurukshetra.nl
06-27481554

 

proeflessen

Je bent van harte welkom om voor proeflessen aan te sluiten bij de wekelijkse lessen. Elke les is anders, daarom kun je 3 lessen volgen voor €18,- (dat is inclusief een gratis les) binnen vier weken. Om ècht te ontdekken wat yoga voor je kan betekenen is een langere periode natuurlijk beter, maar zo krijg je toch een goede indruk. Neem even contact op als je hier interesse in hebt en ook als je vragen hebt natuurlijk!

Zin om proeflessen te volgen? Neem even contact met me op!