Ook graag meer stilte in je hoofd?

Het kan echt! 

???

Met het beoefenen van Yoga en meditatie kun je leren hoe je die stilte kunt ontdekken, ontginnen en cultiveren. Ik zeg ontdekken, want de stilte is er al (!) maar het denken roept vaak zo hard dat de stilte compleet ondergesneeuwd raakt. 

Verstandig nadenken, om het zo maar even te noemen, is in de jaren dat je opgroeide op school gestimuleerd en belangrijk om een goede baan te kunnen krijgen en om überhaupt te kunnen functioneren.
Echt helemaal top, geen kwaad woord over het denken! 

Maar als verstandig denken en ook willekeurige ruis steeds je hoofd overnemen kan het gebeuren dat je gewoon geen rust meer hebt. Mentaal tot rust komen is het doel van alle lessen die ik geef, yoga en meditatie liggen in elkaars verlengde. In de eeuwenoude yogafilosofie zijn ze zelfs niet los van elkaar te zien, dat is iets wat wij (met name hier in het westen) hebben verzonnen door yoga vooral als lichamelijke oefening te benaderen. Mijn yogalessen zijn klassiek (Sivananda Yoga) en daar is die fictieve scheiding tussen geest en lichaam dan ook niet aangebracht, maar dat even terzijde ?

In een periode van drie maanden gaan we op weg naar mentale rust, die je uiteindelijk zonder externe hulp zoals apps kunt realiseren. Zo kun je rusten en opladen in jezelf, onafhankelijk van wie of wat dan ook. 

Oefenen is de sleutel.

De Meditatieclub Najaar 2023:

Het doel en de inhoud van deze training blijven onveranderd, de manier waarop ik de inhoud aanbied en de begeleiding verzorg gaan dit jaar op de schop. Schrijf je via het formulier op de homepage in voor de nieuwsbrief als je graag op de hoogte blijft van de ontwikkelingen.

Tot gauw in Yoga & Meditatie!

Groetjes ?
Ingrid