Ook graag meer stilte in je hoofd?

Het kan echt! 

🌱🌱🌱

Met het beoefenen van Yoga en meditatie kun je leren hoe je die stilte kunt ontdekken, ontginnen en cultiveren. Ik zeg ontdekken, want de stilte is er al (!) maar het denken roept vaak zo hard dat de stilte compleet ondergesneeuwd raakt. 

Verstandig nadenken, om het zo maar even te noemen, is in de jaren dat je opgroeide op school gestimuleerd en belangrijk om een goede baan te kunnen krijgen en om überhaupt te kunnen functioneren.
Echt helemaal top, geen kwaad woord over het denken! 

Maar als verstandig denken en ook willekeurige ruis steeds je hoofd overnemen kan het gebeuren dat je gewoon geen rust meer hebt. Mentaal tot rust komen is het doel van alle lessen die ik geef, yoga en meditatie liggen in elkaars verlengde. In de eeuwenoude yogafilosofie zijn ze zelfs niet los van elkaar te zien, dat is iets wat wij (met name hier in het westen) hebben verzonnen door yoga vooral als lichamelijke oefening te benaderen. Mijn yogalessen zijn klassiek (Sivananda Yoga) en daar is die fictieve scheiding tussen geest en lichaam dan ook niet aangebracht, maar dat even terzijde 🙂

In een periode van drie maanden gaan we op weg naar mentale rust, die je uiteindelijk zonder externe hulp zoals apps kunt realiseren. Zo kun je rusten en opladen in jezelf, onafhankelijk van wie of wat dan ook. Oefenen is de sleutel.

De Meditatieclub Najaar 2023:

   • Toegang tot 5 lessen in de Yogaruimte van september t/m december 2023, op zaterdagmorgen van 10.00-11.00 uur: data volgen.

Inhoudelijk zijn deze lessen vergelijkbaar met de losse meditatielessen zoals bv op 4 maart, echter, we oefenen steeds meer in stilte. Als je feitelijk in meditatie gaat is meer stilte (minder begeleiding) namelijk fijner. Om daar te komen moet je je bekwamen in een techniek. Het in meditatie gaan, moet dus worden getraind.

   • Onbeperkt toegang tot online begeleiding in de vorm van audio’s die in lengte variëren. Deze kun je inzetten als ondersteuning bij het thuis oefenen. Deze online begeleiding blijft tot en met maart 2024 beschikbaar.

   • Mogelijkheid om online contact te hebben met docente (ikke dus) om vragen te stellen.

• Tussentijds ontvang je via de mail tekst en uitleg ter inspiratie en ondersteuning. De inhoud hiervan is gebaseerd op vragen die ik van deelnemers ontvang. Zo wordt de begeleiding steeds verder gefinetuned en op jouw daadwerkelijke behoeften afgestemd.

• Een terugkom-les in maart 2024.

• Maximaal 10 deelnemers.

   • Investering: 195,- én de bereidheid om thuis te oefenen.

Het duurt nog even voor we weer met een nieuwe training starten. In de komende maanden zullen wel regelmatig losse meditatielessen worden ingepland. Wil je graag op de hoogte blijven van toekomstige meditatietrainingen, vul dan onderstaande formulier in en/of schrijf je in voor de nieuwsbrief (zie de homepage).
Mailen mag ook, ik hoor graag van je 🙂

Tot gauw in Yoga & Meditatie!

Groetjes 🌸
Ingrid