Volg deze ontspanningsoefening om gewoon eens te proberen wat dit voor je doet. Je hoeft hiervoor niks speciaals te kunnen of te weten. De audio eindigt in stilte, je kunt zo lang blijven liggen als je wilt. Als je op de blauwe afbeelding klikt start de audio vanzelf.

Een paar praktische dingetjes:
– Je ligt op de rug, dat kan op een yoga- of sportmat maar ook op bed. Doordat je ontspant koel je af, daarom is het fijn om onder een dekentje te liggen.
– Zorg dat huisgenoten je met rust laten en zet meldingen e.d. van je telefoon uit.
– Als je in een lichte ruimte oefent dan is het prettig om de ogen af te dekken met een licht materiaal, bijvoorbeeld een sjaal. Want als je ogen door de oogleden heen licht oppikken, dan blijft dat steeds de geest/mind activeren.

En dat wil je tijdens een ontspanning nu juist fijn even niet…

Mocht je ergens tegenaan lopen in deze oefening, neem dan contact met me op. Ik denk graag met je mee! En ook als je vragen hebt hoor ik het graag van je.

Geniet ervan ♡

Groetjes,
Ingrid van de Yoga

ps: Je kunt de link bewaren, deze pagina blijft actief tot en met 31 december!

Wil je meer weten over het online aanbod om thuis tot jezelf te komen? Neem een kijkje bij de YOGA BIEB: https://kurukshetra.nl/yoga-bieb/


“Yoga.. was dat wel iets voor mij?
Een enkele keer kwam ik ermee in aanraking, tijdens ‘n vakantie, of bij ‘n kennismakingsles.

Al gauw werd me duidelijk dat het best fijn zou kunnen zijn, maar dat het ook afhankelijk was van degene die de lessen gaf.
Nog steeds zoekende kreeg ik inmiddels al jaren geleden van ‘n dierbare vriendin de tip om ‘ns bij Ingrid te gaan kijken, bij yogaschool Kurukshetra.

En ja, dit heeft me veel gebracht;
na ‘n hectische periode leerde ik d.m.v. lichamelijke oefeningen meer over ‘loslaten’- en niet over je eigen grens gaan, maar ook over nieuwe grenzen verkennen. Krachtig door zachtheid, over écht ontspannen.
Het feit dat ik überhaupt grenzen had, die je op de allereerste plaats zelf moet kennen en respecteren – dat was op z’n zachtst gezegd totaal uit m’n blik veld verdwenen, en toen dus een hele openbaring. Dit hielp me om het een en ander te verlichten, ’t haalde wat scherpe randjes weg. En dat doet het nog steeds.

Yoga bij en door Ingrid heeft me heel veel goeds gebracht, ‘n stukje levenskunst wat me dagelijks van pas komt.
De fijne ontspannen sfeer die ze elke les weer weet te creëren – ik kan het echt iedereen aanbevelen!”

José Heetkamp