Maatwerk, (deels) online

Welkom op deze informatiepagina over de De Yogatraining!
Met de deur in huis:
Het doel is hier om niet alleen ‘in het algemeen’ van Yoga te genieten maar om de lessen op jouw behoeften af te stemmen: Waar ben je naar op zoek?

De Yogatraining houdt het volgende in:

Omdat we in De Yogatraining individueel aan de slag gaan is er veel ruimte om je yoga beoefening te verdiepen en op een specifiek aspect in te zetten zoals bijvoorbeeld mentale rust, spanning in het schoudergebied oplossen of werken met de adem.
In een periode van 8 weken hebben jij en ik individueel wekelijks contact, we gaan samen op pad. Waar heb je behoefte aan, waarom wil je Yoga gaan beoefenen? Onderweg kan daar trouwens best het een en ander in gaan verschuiven. Op basis van overleg en jouw ervaring in de lessen (waar loop je tegenaan) creëer en selecteer ik geschikte online lessen waar je dagelijks mee aan de slag gaat.

Tijdens de opstartfase (waar ik nu middenin zit) van deze Yogatraining, lever ik veel voor relatief weinig. Met de tijd die ik op deze manier investeer in de opzet van dit traject kan ik de functionaliteit en werkwijze verder optimaliseren <3

De financiële investering die deze training van jou vraagt vind je verderop, daarbij zul je er ook wat tijd in moeten steken. Ja, ik zeg hier zomaar “moeten” (schrik er zelf een beetje van!). Want af en toe een Yogaschema is vooral fijn op dát moment, maar regelmatig oefenen is de sleutel naar diepgaande resultaten. En dat is wel het doel. Hoe mooi zou het zijn om lichter te kunnen leven??!
Gelukkig is Yoga is geen werken of sporten 😉 maar een fijne balans tussen inspanning en ontspanning. Ik neem je stap voor stap mee in dit proces, alles in je eigen tempo en binnen jouw mogelijkheden.

Voor wie is deze training geschikt? Voor iedereen die bereid is om te oefenen, zo simpel is het. Daarin maakt het niet uit of je jong bent of een dagje ouder, en je hoeft ook niet lenig te zijn. Die lenigheid komt mettertijd vanzelf.

Je leert om dagelijks spanning af te werpen en gaat je comfortabeler voelen met en in jezelf. Op welke aspecten de nadruk ligt is per deelnemer verschillend, maar het proces, het yogapad, is integraal. Concentratie (en meditatie als natuurlijke vervolgstap) zijn daar onderdeel van, de geest/ de mind is tenslotte deel van het fysieke lichaam.

Wat is deze training niet: een louter fysieke work-out.

Wat kun je wèl verwachten:

• Door Yogabeoefening ga je beter in je vel steken. Denk aan effecten zoals verminderde rugklachten, verbeterde spijsvertering, het lichaam wordt soepel en sterk. Tijdens je werk handiger, meer ontspannen, om kunnen gaan met verandering of werkdruk. Zonder allerlei mentale trucjes erbij te hoeven slepen. Vaak verbetert ook je nachtrust.
Kortom, je ervaart gaandeweg fysiek en mentaal minder ballast, meer rust en veerkracht dus!

• Individuele begeleiding van ervaren docente, dat kan telefonisch of via de mail, zodat ik instructies op jou kan aanpassen. Na een vierjarige yogaopleiding (Yoga Vedanta in Aalst, 500 uurs) en een hele trits bijscholingen gaf ik in 8 jaar tijd inmiddels meer dan 3000 yogalessen aan zowel jonge en fitte mensen als aan ouderen of mensen met beperkingen zoals bijvoorbeeld reuma. 

• Gratis intakegesprek in de yogaruimte (als je naar Venray wilt en kunt komen) of online.

• 2 Privélessen in persoon (als je naar Venray wilt en kunt komen) of online om tussentijds te kunnen bijsturen en de puntjes op de ‘i’ te zetten.

• Ten minste 10 Yogalessen in audio of video, speciaal voor jou geselecteerd. Deze lessen worden voor je klaargezet in je eigen online leeromgeving.

• Ten minste 5 meditaties/ontspanningsoefeningen, speciaal voor jou geselecteerd

• De lessen en verdere informatie blijft na afloop van de training nog 6 maanden beschikbaar.

• Introductieprijs: 150 euro. Tijdens de opstartfase van deze Yogatraining lever ik veel voor relatief weinig. Met de tijd die ik hierin investeer kan ik de functionaliteit en werkwijze verder optimaliseren <3

Behoefte aan meer rust en veerkracht?

Voel je een volle JA?

Heb je inhoudelijke vragen?

Hoor graag van je!

Lieve groet,
Ingrid van de Yoga